De frontale aanval die de Poolse premier Jaroslaw Kaczynski vorige week tijdens de EU-top opende op Duitsland kreeg deze week een vervolg toen hij op de Poolse publieke radio het Duitsland van nu vergeleek met dat van de jaren dertig. Inmiddels hebben de Poolse boulevardbladen het moddergooien enthousiast opgepakt en krijgt de Poolse lezer de ene na de andere voor Duitsland beledigende cover en spotprent voorgeschoteld. De vraag is hoe dit nu verder gaat en hoe het anti-Duitse sentiment onder de Poolse bevolking leeft. We vragen het aan de Poolse journaliste Malgorzata Bos-Karczewska.

Luister naar Nieuwsshow op zat 30.06.2007

Reacties van de luisteraars (worden anoniem geplaatst)
30/6 Hallo,
Hierbij wil ik mijn bewondering uitspreken voor de manier waarop mevr. Bos-Karczewska Polen presenteert in de Nederlandse media zoals zojuist bij de TROS. Eerlijk gezegd vind ik Nederlandse journalisten wel wat domme opmerkingen plaatsen (de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt). Ik probeer Pools te leren met hulp van Poolse weekbladen (Polityka, Wprost, Angora) o.a. uit de Poolse winkel hier in Eindhoven enzovoort. De voorkant van Wprost viel me zondagavond meteen al op.
Pozdrawiam,
JP.

gepubliceerd op Polonia.NL op 30.06.2007